Magiica´s blogg

Magiica´s blogg

Hänt i veckan

Våra hundarPosted by Ann Sun, February 25, 2018 19:41:13
Igår var vi nere på Husdjurshälsan i Göteborg för att genomföra ögonlysning på fem hundar ifrån kenneln. Samtliga hade friska fina ögon utan anmärkning. Det är härligt när man får så fina resultat.

Magiica´s Ravna UA
Oden "Ådi" UA

Magiica´s Lapinkoira Warga UA
Magiica´s Lapinkoira Wargen UA
Magiica´s Lapinkoira Wargas UA
(Kullbrodern Magiica´s Lapinkoira Wargo är lyst UA 2017-09-14.)

Stort grattis till alla valpköpare till fint resultat och tack för att ni kontrollerar dem.
Nu väntar snart också BPH för W-kullen i början av april och därefter röntgen.

I övrigt har vi haft fullt upp här hemma. Kila (Lapinlunas Xuklaakielo) har varit hos oss under tio dagar medan hennes fodervärdar varit på resande fot. Ni må tro att halvsyskonen Kila och Uma har haft roligt ihop. Hon har också fått god omvårdnad av våra övriga hundar som en del i flocken. Vi har verkligen njutit av att ha hennes sällskap. Imorgon far hon hem igen, men kommer snart på besök igen.

Idag var det uppstart för årets omgång av viltspårskursen, Kila och Uma fick testa på var sitt blodat prova-på-spår, vilket de båda klarade galant. Nu ser vi fram emot kursens uppstart med längre spårövningar om 14 dagar.

Redan imorgon kör vi dock igång med helt andra aktiviteter för Uma då jag och hon ska på rallylydnadskurs.
Godkända doftprov i Nosework

Våra hundarPosted by Ann Mon, October 23, 2017 22:35:35
Våra hundar SE VCH Magiica´s Ravna och Oden (Ådi) har idag båda genomfört godkända doftprov i nosework för eukalyptus.

Båda individer visar en god arbetsvilja inom olika aktiviteter. Ravna är sedan tidigare viltspårschampion, har genomfört godkänt inofficiellt anlagsprov i vallning och vi tränar även rallylydnad. Även Ådi har godkänt anlagsspår i viltspår, pris från viltspårstävling och godkänt inofficiellt anlagsprov i vallning, tillsammans med sina fodervärdar provar han även på andra aktiviteter.

Ravna och Ådi är föräldrar till vår T-kull som föddes i april i år.

SE VCH Magiica´s RavnaOden (Ådi), fotograf Ulrika AlmérNyhetsuppdatering

Våra hundarPosted by Ann Mon, February 27, 2017 19:02:20
Idag har vi varit iväg och ögonlyst "Catta", Lapplyans Queen of Catalina som blir 13 år inom kort och "Elektra" Rödmossa Primadonna 8år gammal. Båda våra veteraner hade fina ögon utan anmärkning.

Den 16 och 18 februari parades Ravna och Ådi. Vi väntar nu förhoppningsvis valpar i slutet av april. Läs mer om föräldrarna och kullen på vår kennelsida www.magiicas.com.

I övrigt har vårens viltspårskurs startat upp och vi planerar vidare för vårens och sommarens övriga aktiviteter!BPH Torslanda

Våra hundarPosted by Ann Fri, September 25, 2015 19:42:18
Den 19 september for jag tillsammans med Familjen Almér ner till Sandens hundskola i Torslanda för att genomföra BPH med Magiica´s Ravna och Ådi (Oden). Tidigare på morgonen genomförde Magiica´s Rubinii sitt prov med familjen Sjöö. Tyvärr så låg provtiderna så att hundarna gick olika tider, de på morgonen och vi andra på eftermiddagen så jag var inte på plats och kunde se dem. Rubinii gjorde bra ifrån sig och visade sig vara den stabila kille vi redan visste. Grattis!

Ravvi var inte riktigt överens med överraskningsmomentet (upphoppande siluett), men släppte det dock helt och snabbt vid passagerna förbi för att sedan hantera både skrammel och närmande person utan rädsla. Fröken är på väg in i förlöp och var inte riktigt i bästa dagsform. Ådi (Oden) genomförde testet med toppenresultat, trygg i allt. Alla tre med skott utan visad rädsla. Det är ju toppen med tanke på att de även tränas och tävlar i viltspår. I R-kullen är det 4 av 6 valpar som utför spåraktiviteter, 3 viltspår och 1 personspår!

Nu kör vi slutspurten snart inför vintern och ett par spår är inplanerade innan snön lägger sig. Förhoppningsvis har vi ett par nya spårchampion inom kenneln inom snar framtid.

Godkända anlagsspår i viltspår

Våra hundarPosted by Ann Sun, April 19, 2015 20:44:16

I går var det dags för prov efter vårens kurs i viltspår. Vi träffades vid Ursandsporten i förmiddagssolen, lite nervösa var vi nog både jag som uppfödare och hundägarna. Ravvi var inte anmäld av mig då jag behöver träna henne lite mer, men det är snart tur för henne också.

De som gick anlagsprovet var Ulf och Marianne med Magiica´s Rubinii, Tomas med Magiica´s Riekko och Ulrika och Fredrik med Ådi.Ekipagen åkte ut i skogen och kvar stod jag och väntade på svar.

Behövde dock inte vara nervös alls för alla tre klarade sina anlagsspår galant och kan nu tävla i år. Snabbast var Uffe med sina 15 minuter, hej vad det gick!

Stort grattis till er alla!

BPH på Torlanda

Våra hundarPosted by Ann Sun, September 28, 2014 09:38:32

Igår genomförde jag BPH med Ella och Kaisa på Sandens hundskola ute vid Torslanda. Det var roligt att följa allas hundar.

Kaisa gick sitt test efter lunchstoppet. Överraskningsmomenten gick galant, ingen rädsla här inte. Främmande person noterade hon men sket totalt i. Underlagen traskades galant över och skottberörd är hon inte. Vi viltspårar ju och anlagsspåret och proven där innebär ju skott som avlossnas precis innan man kommer fram till klöven, så hon markerade det bara med aha...vad gör vi nu matte. Vilken hund, är så nöjd. Trygg och stabil i alla moment. Inte helt oväntat matfixerad smiley.

Ella startade sist på dagen i och med att hon precis avslutat sitt löp. Denna tjejen älskar allt och alla. Hon släppte snabbt både overallen och skramlet och reagerade ungefär som jag förväntat mig. När den främmande personen kom fram skällde hon lite avvaktande men tog sen kontakt. Svansen gick dock hela tiden. Underlaget var lite otäckt första vändan, men sen släppte hon det och gick med. Inte heller Ella är skottberörd, det känns skönt. Testledaren sa efter avklarat test att det var den mest sociala hund de sett idag, och det stämmer verkligen. Sen tyckte hon att Ella var otroligt söt smiley

Mina egna hundars resultat speglar ungefär det jag förväntade mig. Härliga tjejer vi har!Killarna från oss

Våra hundarPosted by Ann Sat, May 31, 2014 11:07:37

Här hemma känns det som kaos just nu, men jag försöker ta det hela med ro. Vi närmar oss studentdagen med stormsteg, på torsdag smäller det och Michaela ska ta steget ut i stora vida världen. Oj, hur blev hon så stor så snabbt? smileyTror dock att vi har koll på det mesta, är ledig några dagar i nästa vecka för de sista förberedelserna.

Har fått en uppdatering från Magiica´s Rubinni - "Binni", han mår fint med sin storebror Moses och busar för fullt på dagarna.

Kompisarna Binni och Moses sussar gott.

Binni - killen med glimten i ögat, ligger i soffan och ser på tv med sin ägare.

För en vecka sedan flyttade Ådi till sin nya familj där han trivs fint. De har dock redan träffat honom under våren några dagar här och var för att lära känna honom ordentligt och även för att det tidsmässigt inte passade dem att ta hem honom förrän nu på heltid. Han bor i hus med ett härligt grönområde precis intill och har det så gott! Lillhusse Gustav har lärt honom spela död hund om man säger - "Pang". En riktigt lättlärd kille och så mysigsmiley.

Familjen Almér är fodervärdar till Ådi och han kommer att synas på utställningar med mig framöver. Hans första aktivitet är en valpkurs som familjen började på i torsdags vid Aktiv hund. Toppen att tillfället fanns att börja med en gång. Det ska bli roligt att följa honom framöver. Sen är det ju heller inte fel att han bor här hemma i Vargön.SLK Västra Skara

Våra hundarPosted by Ann Wed, May 14, 2014 09:12:55

Nu är helgen överstökad och man känner sig relativt mör i kroppen. Har dock haft en mycket trevlig helg vid Skara brukshundsklubb och Västra distriktets tävlingar i helgen. Under lördagen gick Lapphunds DM:et (distriktsmästerskapet) av stapeln och det var många duktiga ekipage som tävlande i både lydnadsmomenten, rallylydnad och agility. Jag och Kaisa bjöd på en uppvisning i rallylydnaden, vi är nätt och jämt klara med nybörjarkursen och hade inte tränat så mycket utan godis alls vilken märktes på fröken som snabbt tappade intresset för både banan och matte. Vi tog oss iaf runt och blev en erfarenhet rikare. Bara fortsätta träningen. smiley

Söta Kaisa vilar i funktionärstältet där matte arbetade under helgen. På söndagen ställdes hon ut i öppen klass för Göran Hallberger och fick excellent och blev 3:e bästa tik i klassen av 15 stycken.

Min avelshane, Magiica´s Asterion, som bor hos fodervärd ställdes ut i Roskilde under både lördag och söndag. Han är redan svensk och finsk champion så nu provar de lyckan i grannländerna. Tyvärr räckte det inte ända fram utan han fick nöja sig med ett excellent under båda dagarna. Grattis till er ändå, han är en riktig snygging.

Väl hemma i Vargön fick jag åter igen möjligheten att gosa med Uffe - Magiica´s Riekko som är på besök i ett par dagar då husse och matte är på resa. Han är så snäll och go och kom direkt ihåg sina favoritställen här hemma från uppväxten. Vedkorgen, ja den ska man sova i.

Söta Uffe! En liten kille som nu busar runt med Ravna och Ådi för fullt här hemma. Valparna i r-kullen är nu 12 veckor gamla och alla har fått sin omvaccinering. Uppdateringar från deras nya familjer strömmar in och det går så bra för dem. Man saknar dem allt, men med dessa tre hemma nu och våra vuxna har vi händerna fulla.

Ådi har fått träffa sin nya familj och han flyttar inom kort till familjen Almér som ska vara fodervärdar åt honom. Det är en jättemysig familj och det känns tryggt att lämna honom till dem, och inte nog med det så hamnar han också i Vargön, nära och bra! Valpkurs är också redan inplanerad för killen, de kör igång nästan direkt efter han kommer hem till dem. Han är en trygg men bestämd kille, utan att vara stöddig. En riktig problemlösare, försök inte sätta honom innanför galler för han finner sig en väg ut. Så social och vill bara pussas och gosa. Denna killen är både smart och snygg. Vad må det bli av honom tro? Ska bli så spännande att se och få visa upp honom på utställning senare i höst då han har åldern inne.

Just nu återhämtar jag lite av andan och laddar inför helgen, då det är dags för träningshelg vid Trollhättans BHK. Har planerat köra rallylydnad och spår med Appollon och Kaisa. Först stundar ett par dagars arbete....

Next »