Magiica´s blogg

Magiica´s blogg

Valpflytt och födelsedagskalas

ValparPosted by Ann Fri, June 16, 2017 16:16:39

Imorse var vi hos veterinären med Rådisarna. T-kullen har nu alla OK stämpel i rumpan, vaccinerade, chipmärkta och besiktigade ua. Nu är det dags för att lämna boet på nya äventyr. Först ut att lämna flocken idag var Tanzie, imorgon åker Tekti och Taaffei till sina nya hem.

Tigeröga och Topas flyttar först efter midsommarafton, så vi får njuta av deras sällskap ännu en tid och Turmalin hon stannar i kenneln hemma hos mamma Ravna.

Nu blir det till att fira även annat här hemma. Vår A-kull fyller veteraner idag, redan 8 år. Stort grattis till Magiica's Appollon, Asterion, Adonis och Argos.

Inte är glömma heller så fyller sonen 16 år idag och har precis slutat grundskolan (9:an), gymnasiet väntar i höst. Snart kommer lite besök och då blir det mat och tårta!

Topas och Tekti
Tigeröga och Turmalin
TaaffeiTanzani, flyttar idag till Lovisa Daun, kennel World Wildest
T-kullen har fått sina namn

ValparPosted by Ann Mon, May 22, 2017 11:28:12
Den 18 april föddes vår T-kull efter Ravna och Ådi. Nu är deras namn klara och registrering har skett på SKK. Kullens tema baseras på ädelstenar/ mineraler. Inom heeling har stenarna olika betydelse och används för naturliga behandlingar.

Valparna ska Magiica´s Topas (H), Turmalin, Tigeröga, Taaffei, Tanzani och Tekti. Vem som kommer heta vad är inte riktigt klart än, men vi har en plan. smiley

Topas står för sann kärlek och framgång i liver. Ger kraft, individualitet och kreativitet. Transformerar negativitet till kärlek och glädje.

Turmalin är en sten som används i infraröd bastu, genom att sätta elektricitet på stenen alstrar dem värme. Turmalin ger inspiration, mod och självförtroende. Har en skyddande kvalitét och ger balans mellan kvinnligt och manligt.

Tigeröga ger klarhet, en blick för ordning i oreda, energi och förståelse, stimulerar till medvetenhet och vakenhet kring känslor.

Taffeeit är en mycket sällsynt och dyrbar sten. Förekommer i myter och legender, utstrålar säkerhet och elegans.

Tanzanit ger kroppslig vitalitet, bromsar kroppens åldrande, ökar fantasin och ansluter till vishet.

Tektit står för överlevnad och urkraft inom dig, ger magisk energi och inspirerar till vidgade vyer i livet.

Magiica´s Topas

Spontan miniträff för W-kullen

ValparPosted by Ann Mon, May 22, 2017 10:54:04
I lördags kom Sanne och Henrik Koch till oss med sin husvagn för att stanna över natt. Vi fick en trevlig kväll med samtal och lite god grillad mat. Under söndag förmiddag hade vi bokat in en minikennelträff för W-kullen på Hunneberg då fam. Koch ville träffa de valpar som Chanca är pappa till när de ändå var i Sverige.

Tyvärr kunde inte Wargo och Wargas delta, utan fick avboka pga arbete och sjukdom inom deras familjer, men Warga och Wargen (Izzy) dök glatt upp med sina ägare.

Vi tog en härligt promenad längs med skogssjön Eldmöjan, halvt i sol/ halvt i skugga, längs grusvägen. Valparna fick även var sin 1-års present i förväg av fam. Koch, kullen blir 1 år gamla den 22 juni. För er som inte kunde vara med kommer presenten er tilllhanda på annat sätt. smiley
Chanca med sonen Magiica´s Lapinkoira Wargen (Izzy)Chanca, pappa till W-kullenDottern Magiica´s Lapinkoira Warga

Staalon Elohopea (Ella) mor till kullen

Valpar födda

ValparPosted by Ann Fri, April 21, 2017 18:26:15
Valpar födda 18 april
I tisdags föddes valparna efter Ravna och Ådi här hemma på kenneln. Samtliga valpar är viltfärgade/ svarta m tecken. Allt gick bra, valpningen var helt utan komplikationer. Den nyblivna modern och valparna mår alldeles utmärkt. Just nu prioriterar vi lugn och ro för de små. Inga bilder kommer därför att läggas ut här eller på sociala medier förrän valparna är äldre.

Vi har haft otroligt många förfrågningar på kullen redan innan födseln. Jag tackar alla för visat intresse och ska försöka besvara inkomna förfrågningar så snart jag hinner. Preliminärt är alla valparna redan tingade, vi kan ev. ha någon tik ledig till rätt hem.

Valpleverans

ValparPosted by Ann Sun, August 21, 2016 13:07:35

Valparna har redan hunnit bli över 8 v och det är flyttdags. Tänk vad tiden går!

I fredags den 19 augusti var vi hos veterinären och vaccinerade, chip-märkte och besiktigade valparna. Alla valpar blev besiktigade utan anmärkning. Vi hade även med deras mamma Ella och Kaisa här hemma för den årliga vaccineringen. Bilresan till och från veterinären gick fint, inga åksjuka valpar här inte.

Väl hemma förberedde jag det sista kring alla papper inför att valparna skulle börja levereras till sina nya familjer. Wargen och Wargas flyttade båda under fredagen. Båda deras familjer kom vid lunchtid och valpköparna fick då möjlighet att också träffa varandra över en gemensam fika.

Wargen kommer att bo hos Annika, Sven och Roger Sääw-Wikström i Trollhättan.

Wargas kommer att bo hos Reine och Alexandra Törnkvist i Sävedalen utanför Göteborg.


Under lördagsförmiddagen var det dags för nästa valp att flytta, Wargo. Carina och Jerry Jonsson ifrån Plymspireas kennel kom vid lunchtid för att hämta hem sin nye kille till kenneln. Det känns alltid lite ledsamt när valparna flyttar, men jag vet att de kommer få det bra i sina nya hem. Helt tomt blev det ju inte här hemma heller då Warga stannar en vecka till innan hon flyttar. Hon har dessutom sällskap av sin mamma Ella och de andra i flocken.

W.kullen 6 v

ValparPosted by Ann Wed, August 03, 2016 18:29:48
På bilden: Magiica´s Lapinkoira Wargas 6v

Idag fyller valparna 6 v och har blivit avmaskade för tredje gången. Nu är det verkligen full fart på dem ute i hagen. Alla har såna härliga personligheter och är framåt och sociala.

Deras nya familjer har varit på besök hos oss ett par gånger nu redan. Vi söker fortfarande ett aktivt hem till en utav hanarna. Kontakta oss för mer information.

Fler bilder på valparna finns under valpar/puppies på www.magiicas.com samt i galleriet under w-kullen.

W-kullen är född

ValparPosted by Ann Thu, June 30, 2016 08:12:47
Den 22 juni föddes vår W-kullen, 1 tik och 3 hanar. Mor och valpar mår fint. Valparna har nu hunnit bli en vecka gamla. Alla valparna är preliminärt tingade. Därför tar vi inte emot fler förfrågningar på valp ur denna kullen. Vi förbehåller oss rätten att välja rätt hem till rätt valp. Många har anmält intresse för valp och vi har fler intressenter än tillgängliga valpar. Jag vet att ni väntar på besked ifrån oss, vi kommer att kontakta er alla inom kort. Just nu prioriterar vi de små.

Parning

ValparPosted by Ann Fri, April 22, 2016 10:42:09
Efter jobbet i tisdags for jag och min dotter iväg på en 50 mil lång resa mot Prӕstᴓ i Danmark.
Det blev ett par timmar i bilen och mysig pratstund. För första gången körde jag också över Öresundsbron. Kändes lite lustigt att sista biten köra under vatten i tunnlarna.

Väl framme sent på kvällen fick vi ett varmt mottagande av Henrik och Sanne R. Koch och deras två hundar Chanca och Käki. Vilka underbara människor och hundar. Käki var så gudomligt söt.

Fina Chanca. (Stamtavlenamn Walther) fotograferad med mobilkamera.

Syftet med vår resa var att försöka para Ella med Chanca. Hundarna fann snabbt tycke för varandra och vi fick ett par lyckade parningar med oss hem i bagaget. Chanca är en lugn och harmonisk hane, han var en sån gentleman mot sin tjej. smiley

Vi hann även med en fin rundtur i vackert solsken i byn med Sanne som guide. Vi kände oss riktigt som hemma och det var så fint. Min dotter fotograferade både hundar och under rundturen. När bilderna är redigerade får ni ta del av dem.

Tack för att vi fick låna Chanca till Ella. Ett stort tack för er gästvänlighet och för rundvisningen i er fina by.

Nu hoppas vi på midsommarvalpar.

Just nu sitter jag och hämtar kraft för nästa äventyr. I eftermiddag går resan upp mot Uppsala tillsammans med Ådi och hans fodervärd samt min Ravvi för en helgkurs i fårvallning. Vilken tur jag hade att höglöpet hann ske innan dess.Next »